Økonomi når du skal studere

puzzle_img3

Mange sliter med dårlig råd gjennom studietiden og det er viktig at dette ikke går ut over fokuset du trenger til studiene. Derfor er det viktig å sette opp et studentbudsjett for å redusere utgifter og for å ha full kontroll på hva du har å rutte med.

Les om hvordan du kan spare kr 20.000 i året på å handle en gang i uken.

Budsjettkalkulator.

Når du begynner å studere kan du søke om lån og stipend i Lånekassen. Stipendet er en pengestøtte du ikke skal tilbakebetale, men lånet skal du begynne å betale på etter endt studietid.

Les mer om studielån og stipend her.

Når du jobber betaler du skatt av det du tjener. Er årslønnen din under frikortgrensen (kr 50 000 i 2015) betyr det at du ikke skal betale skatt.

Les mer på skatteetatens nettsider.

 

Vi anbefaler alle å komme i gang med sparingen uansett alder, inntekt eller formue. Vi skiller mellom to ulike sparingsformer: Sparing i aksjefond og banksparing.

Snakk med oss, så hjelper vi deg å finne den spareformen som passer best for deg!

 

Aksjefond

Få bedre avkastning på pengene over tid ved å spare i aksjefond!

Se hvordan fremtiden kan se ut med sparingskalkulator!

 

Banksparing

Bufferkonto

En bufferkonto er en sparekonto som er ment til å dekke uforutsette utgifter. Ryker for eksempel vaskemaskinen er det smart å ha spart opp penger på bufferkontoen.

 

BSU er den beste spareformen for deg som er 33 år eller yngre. Du får bankens beste rente, og kan spare kr 25.000 i året og kr 300.000 totalt.

Dine fordeler:

-Sparer du kr 25.000 i året får du kr 5.000 i skattefradrag

-Du velger når og hvor mye du vil spare

-Du får bankens beste rente på sparebeløpet

Se våre renter og vilkår her.

 

Når du flytter hjemmefra og er over 20 år må du tegne egne forsikringer. Da er det viktig å få på plass både innbo- og reiseforsikring.

Det er viktig å ha forsikring på innboet ditt. Vår innboforsikring dekker skader ved brann, vann og tyveri på møbler og gjenstander i hjemmet ditt.

For Bien UNG-kunder har vi egne forsikringspakker. Disse dekker både innbo- og reiseforsikring.

 

Reiseforsikring gjelder alle typer reiser i hele verden som varer inntil 60 dager. Hos oss er også ulykkesforsikring inkludert i reiseforsikring.